
FRUITZUURPEELING
Wat is een fruitzuurpeeling?
Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolystische werking, wat betekend dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings van Salonnepro van natuurlijke afkomst.
Er zijn verschillende fruitzuurpeelings:
Glycolic Acid peel: Deze peeling werkt op hyperpigmentatie (pigmentvlekken), anti-aging en andere huidverkleuringen.
Salicylic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor de onzuivere huid. De huid die veel last heeft van verstopte poriën, gerstekorrels en puistjes.
Lactic Acid peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen met een vochtarme huid, lichte hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en een huid die dof en vaal is. Dit is een echte GLOW PEEL!
Sensitive peel: Deze peeling is bedoelt voor mensen die een gevoelige huid hebben, een dunnere huid, een huid met couperose en lichte hyperpigmentatie. (pigmentvlekken)
Als je een afspraak maakt voor de fruitzuurpeeling dan zal ik ter plekke een analyse van de huid maken. Zo kan ik bepalen welke peeling voor jou geschikt is.
Is een fruitzuurpeeling (chemische peeling) veilig?
Wanneer goed gebruikt, zeker weten! Het is een sterk goedje en moet met de juiste voorzichtigheid worden aangebracht. We zijn hierin ervaren en getraind. Het is een prachtig product waarmee vele huidproblemen kunnen worden opgelost. Voordat we beginnen met de behandeling nemen we de tijd om een huidanalyse te doen. We spreken dan de verwachtingen, het behandelplan, mogelijk resultaat en eventuele contra-indicaties met je door.
In combinatie met Bio Peeling?
De Fruitzuren peeling en Bio peeling kunnen een zeer goed op elkaar aansluiten. De specialist bepaalt aan de hand van het gewenste resultaat en jouw huidtype, welke peelingcombinatie er gebruikt kan worden.
Wat te verwachten na de behandeling?
Je kunt een warm of branderig gevoel ervaren. Dit komt meestal alleen voor wanneer we een hoger percentage aanbrengen. Gelukkig is dit tijdelijk en de meesten vinden het prima te doen. De peel zit maar enkele minuten op de huid.
We zien naderhand meestal een roze gloed, soms (lichte) roodheid en de huid kan licht trekkerig en droog aanvoelen.
In de meeste gevallen zul je direct na de eerste behandeling al enige verbeteringen zien in de structuur en het uiterlijk van je huid. Hoe hoger het percentage, hoe intenser de behandeling zal zijn..
Wanneer kan een fruitzuurpeeling niet toegepast worden?
- Actieve rosacea
- Diabetes
- Lupus
- Virale infectie (ook bij een koortslip)
- Abnormale littekenvorming
- Zwangerschap of borstvoeding (bij een salicylzuur peeling)
- Zomermaanden
- Open wondjes, schrale en dunne huid
- Overgevoeligheid voor aspirine (alleen bij salicylzuur peeling)
- Donkere huid
!LET OP! SMEREN MET FACTOR 50 VERPLICHT!
Advies na de behandeling:
-
24 uur niet sporten of naar de sauna.
-
Draag de eerste 24 uur geen make-up.
-
Drink na de behandeling minimaal 2 liter water, zodat alle afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd.
-
Probeer zo min mogelijk aan de huid te zitten i.v.m. bacteriën die aan de handen kunnen zitten.
-
Gedurende de gehele kuurperiode en binnen 30 dagen na de laatste (ongeacht de tijd van het jaar) behandeling is het advies om zonlicht en zonnebank te vermijden in verband met kans op pigmentvorming. Gebruik een goede zonnebrandcrème van minimaal factor 30 (SPF50 is optimaal) als je naar buiten gaat.
-
Mocht er schilfering optreden, trek NIET aan de velletjes. Je zou ze wel af kunnen knippen.
Fruitzuurpeeling kuur waarom?
Voor een intensiever resultaat adviseer ik een kuur te doen van 6 behandelingen. Elke 2 weken wordt er een fruitzuurpeeling behandeling uitgevoerd. De werking van de fruitzuurpeeling is opeenstapelend waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt

Salicylic behandeling.

Glycolzuur behandeling op hyperpigmentatie.

Salicylzuur behandeling en thuis gebruik van producten.